Prijamna audicija

Da bi se uop─çe moglo pristupiti obrazovanju glasa potrebno je ispunjavati odre─Ĺene uvjete kojih se postojanje provjerava na prijamnim ispitima i audicijama. Prije nego što se odlu─Źimo školovati glas, potrebno je ispitati naš glasovni materijal, sluh, glazbene predispozicije, psihofizi─Źku kondiciju i ostale elemente koje izvo─Ĺa─Źku vokalnu umjetnost i uvjetuju.

U našem vokalnom studiju prijamna audicija informativnog je karaktera, svojevrstan glazbeni intervju koji nam primarno slu┼żi za upoznavanje kandidata, provjeru njegovih vokalnih i glazbenih sposobnosti kao i razloge koji su ga naveli da se prijavi na audiciju. Audicija nam slu┼żi i da bi kandidatima iznijeli svoja opa┼żanja i ponudili im svoju profesionalnu pomo─ç.

 

Audiciji mogu pristupiti:

  • stariji srednjoškolci, studenti i ostale mlade osobe raznih zanimanja do 35. godine ┼żivota
  • osobe koje su ispunile i poslale prijavnicu
  • osobe koje su se za audiciju pripremile, odabrale i nau─Źile dvije pjesme po vlastitom izboru, razli─Źitog karaktera (od kojih je jedna obvezno balada) koje mogu s lako─çom izvesti u cijelosti
  • osobe koje su spremne ozbiljno, redovito i odgovorno poha─Ĺati program u predvi─Ĺenom periodu i uredno izvršavati dobivene zada─çe

 

Audicija podrazumijeva:

  • pojedina─Źni izlazak pred više─Źlanu komisiju
  • kratak razgovor
  • provjeru sluha, osje─çaja za ritam i provjeru glazbene memorije
  • provjeru intonativne orjentacije i snala┼żenja unutar harmonijskog sloga
  • provjeru muzikalnosti kroz izvedbu jedne ili obje unaprijed pripremljene pjesme


Od kandidata po─Źetnika se o─Źekuje da na audiciji otpjevaju odre─Ĺene vokalne vje┼żbe (radi provjere sluha, ritma i glazene memorije) i pjesme koje su pripremili (radi provjere muzikalnosti). Na taj na─Źin ─Źlanovi komisije upoznaju kandidate i znaju što im je dalje ─Źiniti.

Od kandidata koji su na razli─Źite na─Źine ve─ç usvojili odre─Ĺena vokalna znanja i vještine i ne smatraju se po─Źetnicima, na audiciji se o─Źekuje da potvrde stupanj vokalnog obrazovanja i prezentiraju vokalne vještine koje posjeduju.

Nelagoda, stidljivost, boja┼żljivost, trema, zbunjenost i uzbu─Ĺenje ─Źesto sprije─Źavaju kandidate da se oslobode i prika┼żu svoje prave sposobnosti. To je uobi─Źajena pojava kod suo─Źavanja s javnim nastupom, komisijom i tu─Ĺom procjenom. U našem vokalnom studiju ─Źlanovi prijamne komisije, osobe koje donose odluke, visoko su profesionalne. To su vokalni pedagozi sa visokim akademskim obrazovanjem, pjeva─Źi, reproduktivci, sa mnogo godina pjeva─Źkog i scenskog iskustva koji dobro razumiju pjeva─Źa u stanju audicije, nastupa i situacija u kojima se prosu─Ĺuje njegovo pjevanje.

Rezultat audicije utvr─Ĺuje se prema najslabije razvijenom podru─Źju prikazanog znanja i vještina.

Vokalni studio zadr┼żava pravo uskrate upisa kandidatima koji ne ispunjavaju osnovne kriterije za upis odabranih programa.