Dobrodošli

na stranice vokalnog studija BACCHABUNDUS!

Često se podcjenjuje početno razdoblje školovanja glasa, u kojem je težište na rješavanju tehničkih problema. Svaka pogrešna zvučna pojava u glasu ili pjevanom tonu potjeće iz neke nepravilnosti u radu mišićnog mehanizma. Trajanje naobrazbe prvenstveno zavisi od samog pjevača, njegove fizičke i psihićke kondicije, vokalnog i glazbenog talenta, njegove usmjerenosti, marljivosti i ustrajnosti. Sam talent nije garancija za uspješnu karijeru, on je samo njen preduvjet, urođena prirodna predispozicija. U umjetnost pjevanja ulazi se bez žurbe.

Visoka stručnost i profesionalnost programskih voditelja, duh zajedništva, inspirativna i poticajna atmosfera usmjerava naše polaznike u tri umjetničke dimenzije, zadaća kojih je usaditi polaznicima osnove za umjetnički rast i razvoj, vjeru u vlastito obrazovanje i sigurnost u usvojene vještine.

Zvanje izvođača zahtijeva odgovornost, senzibilitet i određene predispozicije. One se ispravno usmjeravaju i usavršavaju vježbom. Stjecanje tehnika, stila, sigurnosti i profesionalnosti nužno je za rast i razvoj izvođačke osobnosti.

Bit svake umjetnosti je komunikacija. činiti da drugi osjete, razumiju i prodube spoznaje o biti ljudskog postojanja kroz pjesmu, priču i ples, tri kraljice kazališne umjetnosti, objedinjene na kreativnom scenskom podiju izvođačke arene.

Uz današnja nastojanja da se za što kraće vrijeme postigne što veći uspjeh, umijeće pjevanja moglo bi izumrijeti. Za njega treba vremena kojeg većina ljudi danas nije spremna odvojiti.

Pravilan razvoj vokalnih mišića zahtijeva sustavni rad, vrijeme i stručni nadzor! Naš glas je naš instrument! On je dio nas i to ga čini istovremeno uzbudljivim i tajnovitim.

Odlučimo li razviti svoj talent i staviti ga u službu umjetnosti, moramo se tome posvetiti baš kao što to čine i ostali instrumentailisti, glumci, plesači ili sportaši! Umjetnost će pretvoriti težak dan u ugodan. Velika radost i sloboda nalaze se u jednostavnom prakticiranju kreativnog života.

Svrha učenja i vježbanja pjevanja je razvoj punog potencijala glasa i usavršavanje svakog detalja vokalne tehnike tako da uvijek budemo sigurni u svoj instrument, što nam omogućuje da uživamo u glazbi i slobodno prenosimo slušateljstvu njeno iskonsko značenje. U osnovi svake umjetnosti je vještina i nepotrebno je da naša kreativnost bude sputana i ograničena tehničkom nespretnošću!

Slučajnost ne može biti osnova, a bez osnove nema prave umjetnosti! Tek nakon usvajanja osnova vokalne tehnike, mladi je pjevač spreman za samostalni rad.

Ne održavamo tečajeve pjevanja ni demonstraciju vokalne tehnike! Ne organiziramo rekreativno pjevanje! Važni su nam rezultati koji će opravdati naša pedagoška nastojanja i potvrditi vrijednost naših edukativnih programa.

Nadamo se da će Vam boravak na našim stranicama biti ugodan.