Petra Antolić

PROGRAMSKA VODITELJICA

pjevačica i kantautorica
 
Rođena je u Zagrebu 1.3.1985. Odrastala je u glazbenoj obitelji i već od malih nogu počela se baviti glazbom.
Sa 4. godine krenula je u glazbeni vrtić, potom je upisala violinu u glazbenoj školi „Blagoje Bersa“ dok se u srednjoj školi preusmjerila na Teoretski odjel u Glazbenom učilištu „Elly Bašić“.
 
Znala je oduvijek da je glazba ono čime se želi baviti i paralelno sa srednjom školom išla je i u Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Muzički razred.
 
Sa 17 godina počelo je njeno vokalno obrazovanje, već sa iskustvom nastupanja upisala je satove pjevanja kod prof. Mirele Brnetić. Pjevanje je završila u Vokalnom studiji Bacchabundus gdje je kasnije vodila i vokalni ansambl, prateće vokale te raspisivala višeglasne aranžmane. Pararelno sa vokalnim obrazovanjem pohađala je i satove glume u Studiju Kubus kod Simone Dimitrov Palatinuš.
 
Po upisu na satove pjevanja počela je i intenzivnije nastupati, a kroz nekoliko godina i redovito pjevati po zagrebačkim klubovima kao što su Bulldog, Sax, Purgeraj, Jazz club…
 
Pjevajući soul, blues, gospel, pop i jazz ostvarila je suradnje sa mnogim instrumentalistima sa hrvatske glazbene scene njegujući kako akustične nastupe tako i one s bendom. Pjevala je i prateće vokale, što u studiju, što na nastupima.
 
2008. nastupila je na koncertu „Gospel u Komediji“ Ivane Kindl.
 
2010. sudjelovala je na hrvatskom talent show-u Supertalent i došla do superfinala.
 
2011. počela se intenzivnije baviti autorskim radom, a nešto kasnije počela je pisati i pjesme duhovnog karaktera što je dovelo do njenog prvog albuma duhovne glazbe „Ti me vodiš u svitanje“ koji je izašao 2015. u izdanju Laudata.
 
2011. nastupila je na Runjićevim večerima.
 
2012. po prvi se puta predstavila sa duhovnom autorskom pjesmom na Uskrsfestu i ostvarila plodonosnu suradnju sa Quartetom Mystique.
 
Od 2012. pa sve do 2015. nastupala je na Bonofestu, festivalu duhovne glazbe u Vukovaru na kojem se dva puta predstavila sa autorskim pjesmama od kojih je na jednoj ostvarila i suradnju sa Ivanom i Marijom Husar.
 
Petra je pjevala i na mnogim koncertima humanitarnog karaktera, od kojih posebno izdvajamo nastup na koncertu za izgradnju dječjeg sirotišta u Beninu i to u suradnji sa zborom Izvor.
 
2011. u suradnji sa udrugom Pet+ snimila je prepjev i spot za pjesmu „Beautiful“ Christine Aguilere, na hrvatskom „Lijepa sam“, za borbu protiv anoreksije i bulimije.