Programi

Izbor iz programa vokalnog studija:

 • program pjevaonice za predškolsku djecu
 • individualni program za pjeva─Źe klasi─Źne glazbe
 • individualni program za pjeva─Źe suvremene glazbe
 • program iz osnova pjevanja za glumce
 • programi solfeggia, glazbene teorije i harmonije
 • program vokalnog višeglasja i slaganja prate─çih vokala
 • programi korepeticije i školskog benda
 • program sviranja drugog instrumenta
 • programi iz osnova glume, plesa i scenske umjetnosti
 • pripreme za polaganje prijamnih ispita i audicija
 • intenzivne ljetne vokalne radionice i seminari

 

Program iz osnova pjevanja informativnog je karaktera i namjera mu je pojasniti i pribli┼żiti zainteresiranim pojedincima fenomen glasa i njegovu upotrebu kao sna┼żnog i jedinstvenog izra┼żajnog sredstva kreativne umjetni─Źke komunikacije.

U svakoj kulturi, diljem svijeta, ve─ç od ranog djetinjstva glazba je va┼żan dio razvoja i poduke djeteta. Naša pjevaonica izvor je dru┼żenja, igre, zabave, otkrivanja i razvoja dje─Źje kreativnosti. Nau─Źiti ┼żivjeti s glazbom cjelo┼żivotno je zadovoljstvo.

Uz individualni program pjevanja, usporedno s radom na vokalnom instrumentu odvija se i oblikovanje glazbene osobnosti kroz programe solfeggia, glazbene teorije, sviranja, korepeticije i višeglasnog pjevanja.

Da bi izobrazba mladog pjeva─Źa bila što potpunija, polaznicima vokalnog studija omogu─çeno je da paralelno sa razvojem vokalnog instrumenta kroz program prezentacija, pod stru─Źnim vodstvom razvijaju vještine javnog nastupa, verbalne i neverbalne komunikacije, svjesno rješavaju razli─Źite vidove zako─Źenosti u tijelu, nau─Źe kontrolirati tremu, svladati strah od publike i sl.

Nu┼żan u osposobljavanju mladih polaznika pjevanja je i program scenski pokret, kojim se njihov pjeva─Źki i gluma─Źki razvoj upotpunjuje i zaokru┼żuje stjecanjem osnovnih znanja o biomehanici ljudskog pokreta, organizaciji i podjeli scenskog prostora, zakonitostima kretanja na sceni te upotrebom kvalitetnih pokreta i izra┼żajnih gesti. Upoznavanje i rad na raznim plesnim tehnikama mladog polaznika osposobljava za razumijevanje plesnih koreografija i kvalitetno izvršavanje koreografskih uputa. Intenzivira se rad na stjecanju kondicije, koja je glavna pretpostavka javne izvedbe, bilo pjeva─Źke, plesne ili gluma─Źke.

Sintezu rije─Źi, glazbe i pokreta, integraciju usvojenog znanja i primjenu istih u kreativnom procesu stvaranja na sceni omogu─çuje nam program interpretacija koji nas lagano uvodi u ─Źarobni svijet pozornice. U edukativne svrhe poti─çemo i zajedni─Źke autorske glazbene i glazbeno-scenske projekte naših polaznika, njihovu inspiraciju, individualno nadahnu─çe i umije─çe interaktivnog stvaralaštva.

Kroz program školski bend posebnu pa┼żnju poklanjamo slaganju i nadopuni repertoara te stilskoj profilaciji ve─ç stasalih pjeva─Źa.
Suradnja pjeva─Źa s bendom omogu─çuje im i upoznavanje profesionalno najte┼że strane pjeva─Źkog zanata, tzv. ga┼że odnosno giga.

Upoznavanje, razmjena iskustava, me─Ĺusobna komunikacija, razumijevanje pripadnosti razli─Źitim glazbenim stilovima, uva┼żavanje tu─Ĺeg uspjeha, iskrena podrška, konstruktivna kritika i nesebi─Źna kreativna sugestija svrha su postojanja zajedni─Źkog sata. Sat analize, konstruktivne kritike i kreativne sugestije zamišljen je i odvija se kao tribina polaznika na kojoj razgovaramo, otkrivamo, zapa┼żamo i komentiramo razna doga─Ĺanja; koncerte, produkcije, predstave, nosa─Źe zvuka, radionice, seminare itd.

Mogu─çnost da radite preko ljeta, bilo da je rije─Ź o prvom susretu sa osnovama vokalne tehnike i na─Źina rada na glasu ili o usavršavanju i sustavnoj nadgradnji ve─ç usvojenog znanja i vještina pojedinca sa visoko obrazovanim, iskusnim i višestruko dokazanim vokalnim pedagozima našeg studija ostvarujemo kroz program intenzivne ljetne vokalne radionice. Sve što Vam je potrebno je iskrena ┼żelja, dobra volja i ─Źvrsta odluka da ustrajete u svojoj namjeri.